Dirigent

Paul Kempers ontving zijn eerste lessen op de muziekschool in Oldenzaal. Hij vervolgde zijn pianostudie op het conservatorium in Enschede bij Benno Pierweyer en Fred Oldenburg. Tijdens en na zijn vakstudie nam hij deel aan verscheidene masterclasses bij Ronald Brautigam. Al in een vroeg stadium van zijn opleiding specialiseerde hij zich binnen het instituut in het begeleiden van vocalisten. Bovendien trad hij veelvuldig op als solist tijdens conservatoriumconcerten.

Na het afronden van zijn pianostudie verdiepte hij zich in koordirectie en kamermuziek.

Als pianist/dirigent leidde hij verscheidene operette en musicalverenigingen. Op dit moment is hij naast dirigent van het Martinikoor ook nog dirigent van het  Enschede’s Byzantijns kozakkenkoor. In heel Nederland gaf en geeft hij concerten met deze koren.
Met het Byzantijns kozakkenkoor maakte hij enkele concertreizen naar Duitsland en België en tevens is er een CD opgenomen.

Paul Kempers profileert zich als een veelzijdig musicus: met het trio Pathetique gaf hij vele concerten in den lande.
Als quatre-mains speler treedt hij op met de pianist Hans Schokker en met de sopranen Claudia Patacca en Magareth Beunders betrad hij veelvuldig het podium als liedbegeleider.
Zijn veelzijdigheid als musicus uit zich ook bij het trio Con Amore waarbij hij salonmuziek ten gehore brengt.